עודכן אוגוסט 2016
אנו מרבים להשתמש במונח "קמפיין ברשתות חברתיות" וכשאנחנו אומרים זאת למה הכוונה?
קמפיין זה מסע שיווקי במהלכו אנו מעבירים מסר אחד ברור לקהל היעד בערוצי תקשורת שונים. אנו רוצים להפוך את התוכן של הקמפיין לוויראלי ולגרום לקהל היעד שלנו להיחשף לתוכן שלנו, כאשר המידע יגיע אל קהל היעד ממגוון ערוצים ויפגוש אותו שוב ושוב.
מדוע זה חשוב? כיוון שכולם חשופים היום לכמות מידע מאוד גדולה, ועל מנת שפיסת מידע, מסר יחלחל עמוק לתודעת קהל היעד חשוב שהוא יפגוש את המסר שוב ושוב ושוב – עד שהמסר יחלחל וההתלבטות תהפוך להחלטה! ההתלבטות האם לרכוש או לא לרכוש? ואין זה משנה אם זו רכישה של מוצר, שירות או כרטיס כניסה לאירוע כלשהו – הלקוחות הפוטנציאליים מבין קהל היעד יצליחו לעכל ולהבין מדוע מה שאתם מציעים להם חשוב להם – והם יבצעו רכישה/עסקה!
ולכן, כשאנחנו בוחרים לקיים מסע שיווקי שכזה צריכה להיות לו כותרת ברורה ומטרה מאוד מאוד ברורה.

למשל: אם אנחנו רוצים לשווק כנס מסויים, יש לכנס שם ובדרך כלל זה יהיה שם הקמפיין או אולי ניתן כמה מילים שמניעות לפעולה ומשכנעות את קהל היעד להגיע לכנס שאנו מקדמים.
צריך להבין האם הכנס פתוח לקהל הרחב? האם מטרת הקמפיין להביא אנשים לכנס או למתג את הכנס ולגרום לכך שכולם ידברו על הכנס. בהתאם למטרה שהוגדרה יתבצעו המהלכים במסע השיווקי.
בואו ניקח את הדוגמא הזו ונסביר מה היינו עושים בכל אחד מהמקרים, לו מטרת הקמפיין היתה להביא אנשים אל הכנס, היינו מתחילים ב Save the Date בו אנו קוראים לאנשים לשמור את התאריך ביומניהם! לאחר מכן היינו מעלים תכנים הקשורים בכנס, סדר היום, מקום הכנס, חשיבות הכנס, לאחר מכן היינו נכנסים לרזולוציות קטנות יותר, מעלים אלבום עם תמונותיהם של המרצים, מתחת לכל תמונה תקציר על המרצה ועל ההרצאה שייתן בכנס וחשיבותה לתחום ה… מובן שכאן נתאים את התוכן לקהל היעד. כאשר בסוף כל אחד ואחד מהפוסטים שאנו מעלים עבור הכנס היינו מוסיפים לינק לרישום דיגיטלי לכנס, ומסיימים כל פעם בהנעה לפעולה מאוד ברורה לרישום לכנס.

לו מטרת הקמפיין למתג את הכנס, כשלמעשה זה כנס שהוא Sold Out מראש, היינו מוותרים על ההזמנה לשמור את התאריך ואולי מתחילים ב Sold Out כל הכרטיסים נמכרו!!! ונותנים איזו כותרת בומבסטית לקמפיין משהו כמו "הכנס שיעצב את פני ה… בתחום ה…. בשנים הקרובות" וכיו"ב כותרת שתיתן לקהל היעד שלא יוכל להגיע לכנס תחושת החמצה וסקרנות, ותחושה שהוא רוצה לדעת ולהבין מה הולך לקרות בכנס. מה קורה בזמן הכנס, מי היה שם כמה ולמה . את כל המידע הזה היינו מחלקים באופן כללי לשלוש: מידע שעולה לפני הכנס, מידע שעולה מתוך הכנס, תוך כדי קיומו וסיכומים שעולים מהכנס לאחר סיומו.
את כל המידע הזה היינו משתפים בפייסבוק, בקבוצות בפייסבוק בהן מסתובב קהל היעד של הכנס, לדוגמא אם מדובר בכנס בתחום התיירות היינו משתפים את התכנים לקבוצות חופשה ונופש, קבוצות של מלונאים, קבוצות של תיירות וכיו"ב. מעבר לכך, היינו פותחים לכנס עמודים בגוגל פלוס, בפינטרסט, בטוויטר, ביוטיוב ובלינקדאין ומעלים את התכנים גם לשם. משתפים גם בקבוצות ובקהילות בגוגל פלוס ובלינקדאין. יוצרים באזז מאוד גדול סביב נושא הכנס. הפרישה הזו נכונה גם אם אנו רוצים למתג את הכנס וכמובן אם אנחנו רוצים להביא קהל לכנס. חשוב מאוד להפוך את נשוא הקמפיין ל"שיחה חמה" ברשתות חברתיות. שלא יהיה אדם בתחום שלא פגש את הכנס מספר פעמים במהלך פעילותו ברשת.
כיצד עושים קמפיין הלכה למעשה? את המידע הזה אנו מלמדים בקורסים שלנו שיוצאים מעת לעת ובהם אנו מלמדים כיצד לבנות קמפיין מצליח ברשתות חברתיות. הפרטים המלאים על הקורס הקרוב בקישור הבא: קורס בניית קמפיין שיווקי ברשתות החברתיות ובאינטרנט

מדוע אני ממליצה לכם ללמוד את השיטה בקורס, ולא פשוט מסבירה לכם איך עושים את זה כאן בכתבה? כיוון שברור שלא ניתן להעביר בכתבה מידע שנלמד ב – 15 שיעורים, 8 מפגשים פרונטליים בני 4 שעות אקדמאיות כל אחד, ו7 שיעורים דיגיטליים בני שעה כל אחד. מעבר לכך הקורס הוא קורס מעשי, יש משימות במהלך הקורס, וברור שהדרך הטובה ביותר להטמיע ידע היא באמצעות אימון – ביצוע משימות, קבלת משוב ושיפור הביצועים.
לכן ניתן ללמוד הרבה דברים באופן עצמאי, וזה מומלץ! ויש לנו כאן בבלוג הרבה מאוד כתבות בעזרתן ניתן ללמוד את מרבית הכלים והידע שניתן בקורס, ובטוח שזה עדיף על לא כלום! אבל בכדי לעבוד בצורה שיטתית שמבטיחה הצלחה, הדרך הטובה ביותר היא לבוא וללמוד ממי שכבר מצליח ויש לו שיטה בדוקה ופשוטה ליצירת תוצאות. הפרטים המלאים על הקורס שלנו, בקישור הבא: קורס בניית קמפיין שיווקי ברשתות החברתיות ובאינטרנט
רוצים לדעת לנהל קמפיינים ברשתות חברתיות למותג או לעסק שלכם? צרו עמנו קשר והבטיחו את מקומכם בקורס הקרוב שלנו.
חייגו עכשיו: 09-7447740 ואנו נספר לכם את כל מה שתרצו לדעת על הקורס שלנו