גם מי שכבר משווק בעזרת ווידאו ובין אם זה תחום חדש עבורך, לא ניתן להשיג כלום משיווק בווידאו, אלא אם כן גיבשת אסטרטגיית שיווק בווידאו שתנחה את עבודת השיווק שלך בווידאו. ואין צורך בתכנית מפורטת, אלא בקווים מנחים שיבטיחו כי הפעילות הזו תומכת במערך השיווק הכולל של העסק שלך.
ללא אסטרטגיה טובה שכוללת סט נתונים סטטיסטיים שמעידים על תוצאות לא ניתן לדעת האם השיווק בווידאו מצליח. צריכים להיות בידך מספיק נתונים כדי להדק את המסרים והטקטיקות תוך כדי תנועה, ולבסוף הנתונים צריכים להצדיק את השקעת המשאבים בשיווק בווידאו. בין אם אתם בעלי העסק או מנהלי שיווק בחברה – חובה לבחון את יעילותה של כל פעולה שיווקית לצורך המשך הפעלתה.
ולפני שנצלול לחמשת הצעדים שצריך לנקוט, רק נזכיר כי היום סרטוני ווידאו זמינים יותר מאי פעם, בכל מסך, מכל מקום ובכל זמן, וויתור על שיווק בווידאו משאיר את הזירה פתוחה וחופשית למתחרים שלך – וזו אינה אפשרות הגיונית, כמובן. אז בואו נתחיל:
1. תקבעו מה השיווק בווידאו צריך להשיג
העיקרון הראשון בשיווק בווידאו הוא הקשר בין התכנים שאתם מעלים בווידאו לבין המוצר או השירות שלכם, וכיצד התוכן שבסרטונים מקדם את שיווק המוצרים או השירותים שלכם.
אסטרטגיית שיווק בווידאו
אסטרטגיית שיווק בווידאו
לדוגמה, אם אתם מעלים תכנים שמלמדים על המוצר, אם לדוגמה יש לכם תכנה מסוימת שאתם משווקים ואתם מעלים תכנים שמלמדים כיצד למצות את יכולות התכנה – אין ספק שכל תוכן יכול למשוך אליכם קהל חדש, שהיישום הספציפי שאתם מסבירים עליו מתאים למטרות שלהם.
סוג התוכן שתעלו בערוץ הווידאו שלכם מאוד משמעותי לקבלת ההחלטה: "האם זה מקדם את מטרות השיווק שלנו". סרטון ווידאו יכול להיות חווייתי ולהציג כיצד אנשים נהנים כשהם צורכים את המוצר או השירות שלכם, וזה יכול לעודד אנשים להתעניין לרכוש את המוצר שלכם, העברת מסר חווייתי בווידאו היא בעלת עצמה רבה יותר מכל פורמט תוכן אחר.
טיפים מעשיים שאתם תעבירו על תחום העיסוק שלכם, יבנה את הסמכות שלכם מול המתחרים, ויגרום לקהל היעד שלכם לרצות לרכוש מכם בשל הידע המקצועי שלכם.
ההחלטה על סוג התוכן שתעלו בווידאו תלויה במוצר או בשירות שאתם מציעים, בייחוד ובבידול של המוצר או השירות שלכם ובקהל שלכם. לא נתאים תוכן זהה לגברים ולנשים, לצעירים ולמבוגרים, אופן הגשת התוכן בווידאו נובעת מאפיון מדויק של קהל היעד.
בנוסף חשוב לקבוע מראש עם אילו תובנות הצופים בסרטונים צריכים לצאת מהצפיה בסרטון, אילו ערכים מוספים, אילו יתרונות הם צריכים לזכור, להבין ולהרגיש כדי לחזור אליכם לרכישה.
2. תקבעו מראש בקווים כלליים: באיזה נושאים הסרטונים שלכם יעסקו
האם הסרטונים שאתם מתכננים להפיק יהיו פונקציונאליים או חווייתיים? סרטוני הדרכה או סרטונים משעשעים? האם יצריכו צילומי ווידאו ושחקנים, (גם אם השחקנים הם אנשים בתוך הארגון שלכם) האם הכיוון שלכם זה אנימציה או צילומי מסך, מצגות שיומרו לווידאו? האם יהיו קבצי קול? כל הפרטים הטכניים שישפיעו על העלויות וכן על תכנון התוכן בתוך כל סרטון.
נחזור לתחום התוכנה, אם נרצה להדגיש כיצד התוכנה שלנו מסייעת בניהול כוח אדם, בניהול מלאי, בתמיכה ללקוחות, בשיווק ומכירות – לכל תחום קהל יעד שונה ולכל חלק בתוכנה נתאים תוכן אחר לחלוטין.
קביעת סוג התוכן, השפה והסגנון
ייתכן שבחלק מהסרטונים נעלה צילומי מסך שמלמדים צעד אחר צעד את פעילות היישומים השונים בתוכנה, ובסרטונים אחרים, מנכ"ל החברה שלכם יספר כיצד התוכנה שלכם מייעלת את הפעילות של ארגונים וחברות.
אולי בכלל תבחרו להדגיש את צד הלקוח: ותבחרו לקוח נאמן ומרוצה שיספר כיצד הוא משתמש במוצר שלכם וכיצד הוא מייעל את הפעילות שלו בעזרת התוכנה שלכם.
כיוון אחר יכול להיות משעשע: "איך נראו החיים שלכם לפני הטמעת התוכנה בארגון – וכאן כמובן שצריך להקצין באופן משעשע את החיים שלפני… ולאחר מכן איך ייראו החיים שלכם עם התוכנה, כמה כיף, קל, נוח, יעיל, וכמה זמן התפנה לכם לעשות דברים אחרים, למשל לשחק פינג פונג עם הבוס או לבלות על בחוף ים אקזוטי…
אין ספק שכל סרטון מכוון לקהל מטרה שונה, ומדגיש יתרונות אחרות במוצר שלכם, ואתם חייבים לזכור שאנחנו מדברים בתועלות ולא ביתרונות – כלומר אם לתוכנה שלכם יש יתרון מסוים, מה התועלת של זה ללקוחות, כיצד זה עוזר ללקוחות לקדם את המטרות שחשובות להם.
ואילו יכולות להיות מטרות שחוסכות כסף או זמן או מטרות שמדגישות את קלות ונוחות השימוש ועוד ועוד.
לאחר שקבעתם את הנושאים בהם תטפלו באופן כללי, עליכם להיפגש עם האנשים הרלוונטיים בארגון שלכם ולברר את כל הפרטים הנוגעים לכל סרטון שתרצו להעלות. עליכם להיות מדויקים ככל האפשר ולספק את המידע העדכני ביותר, ולשם כך עליכם לקבל את המידע ממקור ראשון בארגון שלכם.
נסו לחשוב מה קהל היעד שלכם שואל כשאתם מציעים לו את המוצר או השירות שלכם, דרך טובה להתחיל היא מענה לשאלות העיקריות שמלוות את הרכישה של המוצרים או השירותים שלכם.
חשוב לזכור בכל שלב של גיבוש האסטרטגיה שלכם, היכן וכיצד אתם משלבים את הסרטונים במערך השיווק הכולל של העסק שלכם וכיצד אתם מעבירים את הלקוחות הפוטנציאליים שלכם דרך אותם סרטונים כדי לקרב אותם להחלטת הרכישה או הגברת הרצון לרכוש.
3. חלוקת תפקידים
כשאתם כבר נמצאים בשלב מתקדם של גיבוש האסטרטגיה ויש לכם כמה נושאים שאתם צריכים לתקוף, תקבעו עבור כל סרטון מה האנשים שנמצאים בצוות החשיבה שלכם, ומי אחראי על כתיבת התוכן עבור הסרטון המדובר.
לא כל האנשים יודעים לענות על כל השאלות הנוגעות לארגון שלכם, ובכל סרטון צריך לתת את המידע הרלוונטי והמדויק ביותר ללקוח, ומכאן חשוב מאוד לגבש צוותי עבודה קטנים ויעילים שיוכלו לספר את כל המידע הנדרש לקידום כל סרטון ולמיצוי התוכן לרמה המקסימלית.
חלוקת תפקידים להבטחת הצלחת האסטרטגיה
ייתכן שבתוך החברה שלכם אין אנשים מומחים ליצירת תוכן בווידאו ובמקרה כזה מומלץ לקחת חברה מומחית בתחום התוכן שתלווה את הפרויקט, תהיה אחראית על כתיבת התכנים, על בניית תסריט נכון על קביעת תצורת התוכן: האם לצלם אנשים, אנימציה, צילומי מסך או כל רעיון אחר. חלק חשוב בשלב זה הוא הגדרת התקציב לאסטרטגיית השיווק בווידאו וניסיון לאתר חברה שתענה על הדרישות המקצועיות לצד עמידה ביעדי התקציב. התהליך מורכב יותר כשמדובר במספר סרטונים מול אנשים שונים בארגון שלכם, אך ניתן לקבוע מסגרת אסטרטגית שנבנית אצלכם, ולאחר מכן הוצאת החלקים שאינכם מיומנים בהם לחברה מתמחה.
אל תוותרו על מעורבותכם בחלק הקריאטיבי של יצירת הסרטונים, יש בידע שלכם הרבה כוח שיכול לגרום לשלב זה להצליח הרבה יותר, הניסיון שלכם וההיכרות המדויקת שלכם עם קהל היעד.
הגדירו מראש בכל פרויקט: מי שותף לצוות הקריאטיב, מי כותב את התסריט, מי מאשר את התסריט לפני התחלת העבודה היקרה, מי אחראי על ההפקה – הגורם המחבר בין יוצרי הסרטון לגורמים השונים המעורבים ביצירת התוכן, ומי אחראי על הפצת התוכן לאחר שהסרטונים ערוכים ומוכנים.
4. היכן לאחסן את סרטוני הווידאו?
בין אם התוכן שלכם כולל סרטוני הדרכה, או הקלטות של וובינר עם מצגת, או כל תוכן אחר, עליכם להחליט היכן לשתול את התוכן הזה. גם אם הבחירה היא לשתול את התוכן באתר האינטרנט של החברה, שזו החלטה טובה בעיקרון, עליכם לדעת בדיוק היכן באתר התוכן יאוחסן על מנת שהוא יסייע בהשגת המטרות שקבעתם בסעיף 1.
חשוב לשים לב, פעמים רבות ההחלטה המתקבלת היא אחסון התוכן בערוץ היו-טיוב של החברה, אבל ליו-טיוב ולכם יש מטרות שונות! יו-טיוב רוצה להשאיר את הצופים בערוץ היו-טיוב ומכאן יכול להופיע בסוף הסרטון שלכם לינק לתוכן נוסף, יכול מאוד להופיע תוכן לא רלוונטי לנושא שעליו אתם עמלתם ויצרתם, או גרוע מזה, יו-טיוב יכול להציע בגמר הסרטון שלכם את הסרטון של המתחרה שלכם!
אם בכל זאת חשוב לכם להעלות את הווידאו ליו-טיוב הקפידו לשתול בווידאו לינקים שמעבירים את הצופים לאתר שלכם לקריאה של כתבה בנושא או צפייה בסרטון המלא ויצירת מסע שיגרום למתעניינים בתוכן שלכם לצלול עמוק יותר לייחוד של המותג שלכם וליתרונות והתועלות של המוצרים או השירותים שלכם. וכך יוטיוב יהיה רק מגנט שימשוך לקוחות מיו-טיוב לאתר שלכם או לעמודי נחיתה ייעודים שלכם שתכינו מבעוד מועד עבור הסרטונים.
אפשרות נוספת, וחביבה עלינו היא יצירת טאב "ווידאו" בסרגל הכלים של אתר האינטרנט שלכם, שיניע מיידית לקוחות שמעדיפים לקבל מידע בווידאו אל הסרטונים הייחודיים שיצרתם.
כמו כן, אל תשכחו בשלב ההפצה להפנות את רשימות התפוצה שלכם לסרטוני הווידאו שהכנתם, וככל שתצליחו להניע קהל רלוונטי יותר לסרטונים, כך תשיגו תוצאות טובות יותר.
5. מדדים סטטיסטיים לקביעת הצלחת האסטרטגיה בווידאו.
כמו בכל אסטרטגיה טובה עליכם להיות מסוגלים למדוד את איכות התוכן דרך תוצאות. עליכם לבחון כמה צפיות היו בסרטון, מה משך צפייה ממוצע בסרטון, ומה אחוז הצופים שצפו בסרטון שלכם עד הסוף. כמה מילאו את הטופס שהטמעתם מתחת לסרטון לקבלת מידע נוסף או סיוע מנציג להשלמת המטרה שהגדרתם.
לדוגמה, אם אתם מכללה ואתם מציעים קורסים שונים, ולכל קורס ייצרתם סרטון ווידאו שמדגיש את ייחודו של הקורס, של המרצה, של אסטרטגיות הלמידה וכיו"ב. תוכלו לקבוע שמי שישאיר פרטים בעמוד של הקורס, והליד הזה יעבור למחלקת המכירות שלכם, עליהם יהיה לשאול מספר שאלות שנובעות מהצפייה בסרטון, לדוגמה: "אני מניח/ה שצפית בסרטון והבנת שהקורס הזה שונה מקורסים אחרים בתחום בשיטה המיוחדת שלנו המשלבת חומר תיאורטי ועבודה מעשית בזמן הקורס". בהתאם לתשובת הפונים ניתן יהיה לסמן האם המתעניין צפה בסרטון או לא, לאחר שמחלקת המכירות סיימה את עבודתה ורשמה את המתעניין לקורס, ניתן לשאול בסיום התהליך: "באיזו מידה הסרטון שלנו סייע לך לבחור בנו?" מדדים מעין אלו יוכלו לסייע בהחלטות לגבי המשך יצירת סרטונים לצורך שיווק, או טיוב הסרטונים, או אולי לגלות שהסרטונים לא עובדים בכלל עבורכם, דבר שיצריך אתכם לחזור לנקודת ההתחלה ולנסות להבין איזה חלק מהתהליך לא עבד נכון, ומדוע הסרטונים לא הפכו לנדבך משמעותי בשיווק שלכם.
מניסיוננו, סרטונים מעולים, מניבים תוצאות יוצאות דופן!
רוצה לגבש אסטרטגיית שיווק בווידאו? רוצה חברה מקצועית שתלווה אותך בתהליך?אנו מתמחים בגיבוש אסטרטגיות שיווק בווידאו לחברות וארגונים, משלב בניית האסטרטגיה, דרך כתיבת התכנים, בניית מודל העבודה ויצירת הסרטונים עבור הלקוחות, לפגישת ייעוץ: 052-7756200או למלא את הפרטים בטופס, ואנחנו נחזור אליך בהקדם: